Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ανάλυση του 13ου επεισοδίου της 6ης σαιζόν του LOST..

Γεια χαρά..

Το 13ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του LOST με τίτλο «The Last Recruit» ήταν ένα επεισόδιο που αναφέρθηκε σε όλους τους χαρακτήρες τόσο στο νησί όσο και στο Los Angeles.. Μπορώ να το χαρακτηρίσω απλά ως μεταβατικό επεισόδιο για αυτά που θα δούμε κυρίως την επόμενη εβδομάδα στο “The Candidate”. Πάμε να δούμε τι ξεχώρισα από το 13ο επεισόδιο αλλά και να βγάλουμε και τα ανάλογα συμπεράσματα..



Στο νησί:


Locke και Jack συζητούν με τον πρώτο να αποκαλύπτει πως αυτός ήταν που είχε πάρει το σώμα του Christian με σκοπό να βοηθήσει τους Losties να φύγουν από το νησί.. Στη συνέχεια η Claire συζητάει με τον Jack, γνωρίζοντας πλέον αμφότεροι ότι είναι αδέρφια και του λέει πως είτε το θέλει είτε όχι είναι με το μέρος του Locke και ο ίδιος..


Η Zoe φτάνοντας στον καταυλισμό του Locke τον προειδοποιεί πως σε περίπτωση που δεν επιστρέψουν τον Desmond στο Widmore θα τους σκοτώσουν όλους.. Ο Locke δεν παίρνει χαμπάρι, καλεί τους πάντες να μαζέψουν τα πράγματά τους ώστε να πάνε στο αεροπλάνο της Ajira και ζητάει από τον Sawyer συγκεκριμένα να οδηγήσει ένα ιστιοπλοϊκό στην άλλη άκρη του νησιού ώστε να παραλάβει την ομάδα του Locke..


O Sawyer όμως έχει σκοπό να φύγει μαζί με τους Sun, Frank, Kate και Hugo προς το νησί Hydra και λέει στον Jack να τους οδηγήσει στο σημείο που θα τους περιμένει ο Sawyer.. Η Claire δεν είναι στα σχέδια του Sawyer και ο Jack δεν φέρνει αντίρρηση..


Ο Locke στο μεταξύ δίνει εντολή στον Sayid να αποτελειώσει τον Desmond που βρίσκεται στο πηγάδι.. Ο Desmond προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη και δε μαθαίνουμε τελικά αν τα κατάφερε.. Λογικά ο Desmond παρέμεινε ζωντανός.. Ο Sayid ωστόσο λέει στο Locke πως έφερε εις πέρας τη διαταγή του..


Οι υπόλοιποι φτάνουν στο ιστιοπλοϊκό, επιβιβάζονται, η Claire όμως τους έχει ακολουθήσει και απειλεί να τους σκοτώσει αν φύγουν.. Τελικά επιβιβάζεται και η ίδια καθώς η Kate της λέει πως θα την οδηγήσει στον Aaron..


O Sawyer μιλάει στον Jack καθώς οδεύουν προς το νησί Hydra για το σχέδιό του αλλά ο Jack δείχνει μετανιωμένος για την απόφασή του.. Τελικά μετά από έναν έντονο διάλογο με τον Sawyer βουτάει στη θάλασσα και επιστρέφει κολυμπώντας στο νησί όπου τον περιμένει ο Locke..


Στο νησάκι Hydra φτάνουν οι υπόλοιποι και μετά από 3 χρόνια επανασυνδέονται οι Sun και Jin αλλά η ομάδα του Widmore τους το χαλάει καθώς έχουν άγριους σκοπούς όπως φαίνεται αφού τους υποδέχονται με όπλα λέγοντάς τους πως η συμφωνία του Sawyer με τον Widmore δεν ισχύει..



Τέλος, στην απέναντι παραλία γίνονται κατευθυνόμενες εκρήξεις από την ομάδα του Widmore προς την ομάδα του Locke, όλοι τρέχουν να τις αποφύγουν και ο Locke γλιτώνει τον Jack λέγοντάς του: «Είσαι μαζί μου τώρα»..


Στο Los Angeles:


Ο Locke μεταφέρεται χτυπημένος από τον Desmond στην κλινική και μέσα στο ασθενοφόρο συστήνεται στον Ben και επίσημα και του λέει να ειδοποιήσουν την Helen.. Όταν φτάνουν στην κλινική την ίδια ώρα μεταφέρεται και η Sun χτυπημένη από μία σφαίρα στο εστιατόριο του Kim.. Η Sun μόλις αντικρίζει τον Locke λέει τρομαγμένη «Αυτός είναι..» αλλά ο Jin που είναι δίπλα της δε δείχνει να καταλαβαίνει..


Στο μεταξύ στο αστυνομικό τμήμα όπου εργάζεται ο Sawyer βρίσκεται η Kate η οποία συζητάει με τον Sawyer αλλά ο Miles τους διακόπτει λέγοντας πως από την κάμερα στο εστιατόριο του Kim φάνηκε πως ένας ύποπτος έφευγε από εκεί και δεν είναι άλλος από τον Sayid.. Miles και Sawyer πηγαίνουν στο σπίτι της Nadia όπου και συλλαμβάνουν τον Sayid..


H Claire από την άλλη πηγαίνει σε ένα κτίριο για να τακτοποιήσει την υπόθεση της υιοθεσίας του μωρού της.. Εκεί τη βρίσκει ο Desmond ο οποίος της προτείνει μία γνωστή του δικηγόρο για να αναλάβει την υπόθεσή της.. Η δικηγόρος είναι η Illana η οποία μόλις μαθαίνει το όνομα της Claire της λέει πως την έψαχναν για μια άλλη υπόθεση.. Η υπόθεση έχει να κάνει με την διαθήκη του Christian και στο γραφείο εκείνη τη στιγμή φτάνει ο Jack και ο γιος του, David.. Jack και Claire μαθαίνουν ότι είναι αδέρφια αλλά πριν προλάβει ο Jack να ξεπεράσει το σοκ του τηλεφωνούν από την κλινική για ένα επείγον περιστατικό..


Τέλος ο Jack φτάνει στην κλινική και αναλαμβάνει να χειρουργήσει τον Locke τον οποίο και αναγνωρίζει ενώ μαθαίνουμε επίσης πως το μωρό της Sun είναι μια χαρά..


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:


Ας τα πάρουμε με τη σειρά.. Το γεγονός ότι ο Locke-μαυροφορεμένος αποκαλύπτει στον Jack πως αυτός ήταν που έπαιρνε τη μορφή του Christian δεν είμαστε βέβαιοι ότι είναι αλήθεια.. Ο Locke θέλει τώρα να πάρει με το μέρος του τον Jack και θέλει να τον κερδίσει με κάθε τρόπο. Οπότε μπορεί να λέει και ψέματα.. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι για να πείσει.. Τη γνώμη μου πάντως για αυτό το θέμα την έχω πει σε προηγούμενη ανάλυση.. Δεν ήταν ο μαυροφορεμένος με τη μορφή του Christian αλλά ο Jacob ή κάποια άλλη οντότητα που θα αποκαλυφθεί..


Από τον Sawyer το περιμέναμε ότι θα την έφερνε στο Locke.. Μας είχε προϊδεάσει κιόλας στα προηγούμενα επεισόδια.. Ωστόσο δεν περιμέναμε ότι ο Widmore θα τους υποδεχόταν με άγριες διαθέσεις στο νησί Hydra.. Έχουμε πει ότι ο ρόλος που παίζει ο Widmore αλλά και ο Jacob ίσως να είναι περισσότερο σκοτεινός απ’ ότι φανταζόμαστε..


Ο Desmond είναι σίγουρα ζωντανός.. Δεν υπάρχει από μέρους μου ούτε μία αμφιβολία περί τούτου.. Τώρα βέβαια το γεγονός ότι ο Sayid μεταπείστηκε από τα λόγια του Desmond σημαίνει ότι δεν είναι πλήρως επηρεασμένος από το Locke. Δεν τον βλέπω όμως να έχει πολύ χρόνο ζωής ακόμα..


Ο Jack θέλει να μείνει στο νησί.. Το έχει πάρει απόφαση πλέον.. Ο Locke όμως τον θέλει μαζί του για να καταφέρει να φύγει.. Γι αυτό και του λέει πως «είναι μαζί του» και τέτοιου τύπου λόγια για να αισθάνεται ασφάλεια.. Τώρα τι θα καταφέρει, θα δούμε..


Ο Locke-μαυροφορεμένος στη συζήτησή του με τον Jack στην αρχή του επεισοδίου μεταξύ άλλων του είπε πως ο πραγματικός Locke ήταν αφελής και έπρεπε να πεθάνει για να πάρει το σώμα του όταν θα έπεφτε στο νησί το νεκρό του σώμα μέσα στο φέρετρο.. Έχουμε ξαναδεί τον μαυροφορεμένο να βρίζει τον πραγματικό Locke αλλά ειλικρινά πιστεύω πως αυτά τα λόγια του έχουν ένα απώτερο σκοπό.. Γιατί κάθε φορά οι σεναριογράφοι παρουσιάζουν τον μαυροφορεμένο να λέει τον Locke ανόητο, αφελή και άλλα παρόμοια;; Για να μας μπερδέψουν πάλι.. Επίσης ξέρουμε πως δεν έχουμε δει ακόμα την αρχική μορφή του μαυροφορεμένου και μάλλον θα τη δούμε στα τελευταία επεισόδια.. Για να μη σας κουράζω ας μοιραστώ αυτό που σκέφτομαι μαζί σας.. Μήπως ο μαυροφορεμένος είχε εξαρχής τη μορφή του Locke, την έχασε για κάποιο χρονικό διάστημα από τον Jacob και την ξανακέρδισε τώρα γιατί μόνο μέσα στο σώμα του Locke έχει υλική υπόσταση και μπορεί να φύγει από το νησί;; Παρατραβηγμένο το ξέρω αλλά όσον αφορά στην πραγματική-αρχική μορφή του μαυροφορεμένου μου αρέσει πάρα πολύ σαν σενάριο.. Πάντως είμαι βέβαιος πως η αρχική μορφή του μαυροφορεμένου δεν είναι κάποιο πρόσωπο που δεν έχουμε ξαναδεί αλλά κάποιος «γνωστός» μας..


Τη σκηνή της επανένωσης Sun και Jin δε θα τη σχολιάσω.. Δεν μου άρεσε τόσο γιατί έγινε υπό αυτές τις συνθήκες που είδαμε..


Και κάτι τελευταίο που αν ισχύει λύνουμε κάποια πράγματα.. Μόλις γίνονται οι τελευταίες εκρήξεις στα τελευταία δευτερόλεπτα του επεισοδίου ο Jack τραυματίζεται και ο Locke τον κουβαλάει και τον αφήνει σε ένα κορμό δέντρου.. Ένα από τα τραύματα του Jack είναι και στο λαιμό του.. Στο αριστερό μέρος του(δεξιά όπως κοιτάμε εμείς).. Τώρα θυμηθείτε τη σκηνή του πρώτου επεισοδίου του 6ου κύκλου που ο Jack στο αεροπλάνο κοιτάζεται στον καθρέφτη και βλέπει ένα τραύμα στο λαιμό του.. Μήπως είναι το ίδιο;; Αν ναι τότε έχουμε ακόμα ένα λόγο που η πτήση 815 που είδαμε στην πρεμιέρα του κύκλου είναι το αποτέλεσμα των γεγονότων του νησιού και οι χαρακτήρες δεν θυμούνται τίποτα..



Οι προηγούμενες αναλύσεις μου βρίσκονται στα ακόλουθα links:

1o-2o επεισόδιο 6ου κύκλου(επικρατέστερα σενάρια):

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/lost_07.html

3ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/3-6-lost.html

4ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/4-6-lost.html

5ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/5-6-lost.html

6ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/6-6-lost.html

7ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/7-6-lost.html

8ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/8-6-lost.html

9ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/9-6-lost.html

10ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/04/10-6-lost.html

11ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/04/11-6-lost.html

12ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/04/12-6-lost.html


Το επόμενο επεισόδιο που θα προβληθεί την Τρίτη το βράδυ στην Αμερική από το κανάλι ABC θα έχει τίτλο The Candidate.


Το επίσημο Promo από το κανάλι είναι το ακόλουθο:

http://www.youtube.com/watch?v=_87vg92xEDw&feature=player_embedded


Απολαύστε το επεισόδιο τις επόμενες ημέρες και περιμένετε την ανάλυσή του στο blog μου αλλά στείλτε κι εσείς τις ερωτήσεις σας, τις θεωρίες σας ή τις παρατηρήσεις σας στο mail μου: sotirisalximistis@gmail.com


Μέχρι την άλλη βδομάδα NAMASTE..



Αλχημιστής