Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ανάλυση του 7ου επεισοδίου της 6ης σαιζόν του LOST ..

Γεια χαρά..

Το 7ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του LOST με τίτλο «Dr. Linus» ήταν αφιερωμένο στον Ben και αποτελεί ένα από τα επεισόδια της σειράς που έχουν ψηφιστεί με πολύ υψηλή βαθμολογία από τους τηλεθεατές.. Πάμε να δούμε τι έγινε πρώτα στο Los Angeles και κατόπιν στο νησί..

Στο Los Angeles:


Ο Ben είναι καθηγητής, μιλάει στους μαθητές του για το νησί Elba και τον Ναπολέων ενώ φαίνεται ότι αυτός και ο Dr. Artz(που επίσης διδάσκει στο ίδιο σχολείο) έχουν κάποια προβληματάκια με τον διευθυντή.. Ο Locke, που όπως είδαμε στο 4ο επεισόδιο, εργάζεται ως «αντικαταστάτης» καθηγητής στο σχολείο προτείνει στον Ben να αναλάβει αυτός την διεύθυνση..


Στο μεταξύ ο Ben ζει με τον πατέρα του, τον οποίο φροντίζει καθώς έχει προβλήματα υγείας και όπως φαίνεται είναι ανύπαντρος. Σε διάλογο ανάμεσα στον Ben και το Roger, ο τελευταίος αναφέρεται στην Dharma και τονίζει πως δεν έπρεπε να φύγουν από το νησί πιστεύοντας πως όλα θα ήταν καλύτερα αν έμεναν εκεί..


Ο Ben επίσης βλέπουμε πως κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στην Alex, η οποία εδώ δεν είναι κόρη του αλλά μια μαθήτρια η οποία ονειρεύεται να σπουδάσει σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο και η οποία στη συνέχεια του αποκαλύπτει πως ο διευθυντής του σχολείου διατηρεί επαφές με τη νοσοκόμα, πράγμα που θα χρησιμοποιήσει ο Ben ώστε να τον εκβιάσει και να αναγκαστεί να παραιτηθεί από τη θέση του..


Όμως ο διευθυντής καλεί τον Ben να διαλέξει μεταξύ της θέσης και της Alex(για λογαριασμό της οποίας θα γράψει μια συστατική επιστολή) και ο Ben επιλέγει ένα καλύτερο μέλλον για την Alex Rousseau και χάνει τη θέση του διευθυντή..


Στο νησί:


Ο Ben βρίσκει μέσα στη ζούγκλα τους Ilana, Lypidus, Sun και Miles τονίζοντάς τους πως ο Dogen και ο Lennon είναι νεκροί και τότε η Ilana ζητά από τον Miles να της πει ποιος σκότωσε τον Jacob αγγίζοντας τις στάχτες του που έχει μαζί της.. Ο Miles αποκαλύπτει πως ο Ben είναι ο δολοφόνος του Jacob και όλοι τους καταληγουν στην παραλία εκεί όπου ο Ben αναγκάζεται να σκάψει τον δικό του τάφο, με την Ilana να δείχνει αποφασισμένη να σκοτώσει τον Ben.. Ο Ben προσπαθεί να δελεάσει τον Miles με τα εκατομμύρια που του είχε ζητήσει στον 4ο κύκλο καλώντας τον να πεί ψέματα τώρα στην Ilana αλλά ο Miles έχει ήδη βρει τα διαμάντια τα οποία κάλυψαν τα σώματα των Nikki και Paolo(να που χρησίμευσαν κι αυτοί..)..


Στο μεταξύ ο Jack και ο Hugo συναντώντας τον Richard καταλήγουν στο Black Rock όπου ο Richard ζητά από τον Jack να ανάψει το φυτίλι που ενώνεται με ένα δυναμίτη για να πεθάνει αφού αν το κάνει μόνος του δεν θα πιάσει.. Ο Richard είναι απογοητευμένος που αφιέρωσε τη ζωή του στον Jacob χωρίς κανέναν νόημα και ο Jack ανάβει το φυτίλι μόνο που ο ίδιος κάθεται γνωρίζοντας πως δεν θα συμβεί τίποτα.. Ο Hugo φεύγει τρέχοντας από το καράβι και τελικά η φλόγα σβήνει από μόνη της λίγο πριν φτάσει στο δυναμίτη..


Πίσω πάλι στον καταυλισμό ο Locke εμφανίζεται στον Ben, του λέει πως ο ίδιος ετοιμάζεται να φύγει μαζί με κάποιους άλλους που έχει μαζέψει, καλεί τον Ben να πάρει τη θέση του Jacob στο νησί και τον προτρέπει να αποδράσει υποδεικνύοντάς του το σημείο που έχει αφήσει ένα όπλο, ο Ben αρχίζει να τρέχει προς το σημείο αυτό, η Ilana τον ακολουθεί κατά πόδας και όταν ο Ben βρίσκει το όπλο εξομολογείται στην Ilana πως και ο ίδιος αφιέρωσε τη ζωή του στον Jacob και πως πάνω στο θυμό του δεν ήξερε τι έκανε.. Η Ilana του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία και τον καλεί πίσω στην παραλία όπου εμφανίζονται Richard, Jack και Hugo και ξεκινούν οι εναγκαλισμοί..


Τελευταία σκηνή και ένα υποβρύχιο βρίσκεται κοντά στην ακτή παρατηρώντας τους Losties.. Μέσα σε αυτό βρίσκεται ο Charles Widmore..


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:


Ο Ben έζησε με τον πατέρα του πάνω στο νησί ως μέλη της πρωτοβουλίας Dharma αλλά το ερώτημα είναι πότε και πως έφυγαν από το νησί.. Πιστεύω πως κομβικό σημείο για το νησί είναι το 1977 και η έκρηξη της βόμβας υδρογόνου.. Λίγο πριν εκραγεί πρέπει να έφυγαν στην κανονική πραγματικότητα τα περισσότερα μέλη της Dharma με το υποβρύχιο λογικά ενώ όσοι έμειναν στο νησί πέθαναν, με το νησί να καταλήγει στον πάτο της θάλασσας.. Αντικρίζοντας αυτό ο Jacob επενέβη στο παρελθόν αρκετών ανθρώπων με σκοπό να αποτρέψει αυτή την έκρηξη καλώντας αρκετά χρόνια μετά στο νησί(μέσω της πτώσης της Oceanic 815) τους Losties στην περίπτωση που ισχύει το 2ο σενάριο που έχουμε πει από την αρχή των αναλύσεων του κύκλου..


Ο Locke αποκαλύπτει πως πηγαίνει με την ομάδα του στο σταθμό «Ύδρα» με σκοπό να φύγει από το νησί.. Πιθανότατα γνωρίζει ότι εκεί θα πάει και ο Widmore με το υποβρύχιο, οπότε αναμένουμε συνάντηση μεταξύ των δύο στα επόμενα επεισόδια.. Τώρα αν ο Widmore είναι στο πλευρό του Jacob, του Locke ή κανενός από τους δύο είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής..


Ο Jack και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, καθώς και ο Richard, δεν μπορούν να αυτοκτονήσουν.. Μπορούν όμως να δολοφονηθούν, όπως έγινε με το Locke όταν είχε φύγει από το νησί για να φέρει πίσω τους υπόλοιπους.. Και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν κι αυτοί οι κανόνες μεταξύ αυτών που προστατεύουν το νησί και οι οποίοι θα ξεκαθαριστούν στα επόμενα επεισόδια..


Δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε κάτι περισσότερο όσον αφορά σε αυτό το επεισόδιο.. Αν παρέλειψα κάτι μπορούμε να τα πούμε μέσω mail ή θα αναφερθώ στην επόμενη ανάρτηση για τη σειρά..


Οι προηγούμενες αναλύσεις μου βρίσκονται στα ακόλουθα links:


1o-2o επεισόδιο 6ου κύκλου(επικρατέστερα σενάρια):

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/lost_07.html

3ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/3-6-lost.html

4ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/4-6-lost.html

5ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/5-6-lost.html

6o επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/6-6-lost.html


Το επόμενο επεισόδιο που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στην Αμερική από το κανάλι ABC θα έχει τίτλο Recon και θα έχει κεντρικό ήρωα τον Sawyer..


Το επίσημο Promo από το κανάλι είναι το ακόλουθο:


http://www.youtube.com/watch?v=MIp1Z7MxV_s&feature=player_embedded


Απολαύστε το επεισόδιο τις επόμενες ημέρες και περιμένετε την ανάλυσή του στο blog μου την επόμενη Κυριακή αλλά στείλτε κι εσείς τις ερωτήσεις σας, τις θεωρίες σας ή τις παρατηρήσεις σας στο mail μου: sotirisalximistis@gmail.com


Μέχρι την άλλη Κυριακή NAMASTE..


Αλχημιστής