Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Σενάρια LOST..

Γεια χαρά..




Πρεμιέρα του 6ου και τελευταίου κύκλου του LOST είχαμε την Τρίτη που μας πέρασε στην Αμερική και τι δεν είδαμε.. Είδαμε τους Jack, Kate, Hugo,Jin, Sayid και Sawyer μετά την υποτιθέμενη, ή μη, έκρηξη της βόμβας υδρογόνου να μεταφέρονται στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στο παρόν, όπου η καταπακτή έχει ανατιναχτεί επειδή ο Locke δεν πάτησε μια μέρα το κουμπί πριν από 3 χρόνια και την Juliet να βρίσκεται μέσα στην τρύπα που δημιουργήθηκε στο έδαφος όπως και το 1977 που την είχε τραβήξει μέσα στην τρύπα της γεώτρησης η μαγνητική ενέργεια του νησιού.. Τους πρώτους όμως τους είδαμε μια χαρά και στην πτήση 815 της Oceanic να πετάνε από το Σύδνευ με προορισμό το Λος Άντζελες και στο τέλος να προσγειώνονται κανονικά. Όμως στο ενδιάμεσο πέταξαν όντως πάνω από το σημείο που βρισκόταν το νησί μόνο που αυτό ήταν βυθισμένο μέσα στη θάλασσα.. Είδαμε τον Locke, μέσα στον όποίο επαληθεύτηκε ότι έχει μπει ο μαυροφορομένoς τύπος που καθόταν με τον Jacob στην παραλία στο τέλος του 5ου κύκλου αγναντεύοντας κάποιο πλοίο να πλησιάζει το νησί πολλά πολλά χρόνια πριν.. Είδαμε τον Locke να γίνεται smokey monster για να εξολοθρεύσει το Bram και την παρέα του που ρωτούσαν επίμονα στο τέλος του 5ου κύκλου επίσης τι βρίσκεται στη σκιά του αγάλματος αλλά και τον πραγματικό Locke ζωντανό να προσγειώνεται με την πτήση της Oceanic.. Είδαμε στο νησί τον Jacob να εμφανίζεται στον Hugo ο οποίος βλέπει και μιλάει σε νεκρούς και να τον καθοδηγεί για τη συνέχεια ενώ είδαμε και το εσωτερικό του ναού στο νησί όπου κατοικούν οι Άλλοι και όπου γιατρεύονται οι τραυματισμένοι σε κάτι μαγικά και θαυματουργά νερά... Αυτά πάνω κάτω και πάμε να βγάλουμε καμμιά άκρη..
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν 2 πραγματικότητες.. 2 παράλληλα σύμπαντα δηλαδή.. Η μία από τις δύο έγινε πριν και η άλλη κατόπιν..
Ξεκινάμε από το πρώτο σενάριο:
Η βόμβα δεν έσκασε στο 1977 αλλά οι LOSTIES της Dharma επανήλθαν στο 2007 όπου στη συνέχεια θα βρεθούν και με τους υπόλοιπους του παρόντος (βλ. Ben, Sun). Ο Jacob πλέον είναι νεκρός. Μόνο που ο Jacob έστω και νεκρός επικοινωνεί με τον Hugο που βρίσκεται στο νησί προσπαθώντας να επέμβει πάλι στην κατάσταση τονίζοντάς του πως αν θέλουν να σωθεί ο Sayid πρέπει να τον μεταφέρουν στο ναό και πως ο Jin γνωρίζει ακριβώς το σημείο που θα πρέπει να περάσουν για να πάνε από το κάτω μέρος του ναού στο κύριο μέρος του. Συνεπώς σε περίπτωση που ο Jacob καταφέρει να επανέλθει με κάποιο τρόπο(πιθανότατα θα γίνει κάτι ανάλογο με τον τρόπο που βρήκε το "παραθυράκι" του ο μαυροφορεμένος) αυτόματα όλα θα έχουν υπάρξει και η περίπτωση να προσγειωθεί κανονικά στο αεροδρόμιο η πτήση 815 παύει να υφίσταται και η συνέχεια επί της οθόνης.. Εκτός αν στην πορεία και μέχρι το τέλος της σειράς συμβεί κάτι πάλι στο νησί(ο Jacob μάλλον το γνωρίζει ήδη αυτό κι έτσι εξηγείται γιατί πέθανε χωρίς αντίσταση) κι έτσι η πτήση που είδαμε να προσγειώνεται κανονικά στο LA είναι το τέλος της σειράς(και απλά οι σεναριογράφοι θέλησαν να μας το δείξουν στην πρεμιέρα του 6ου κύκλου για να μας μπερδέψουν) σε συνδυασμό όμως με αυτά τα γεγονότα που θα συμβούν από εδώ και στο εξής στο νησί ( με όλους αυτούς που είδαμε πάνω στο νησί, με το ναό, με τον μαυροφορεμένο aka Jonh Locke πλέον να θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του όπως λέει, με την μάχη μεταξύ των δυνάμεων του νησιού και των εξωτερικών παραγόντων όπως ο Widmore και άλλα πολλά..) και τα οποία θα επιφέρουν και τη βύθιση του νησιού..
Εδώ θέλω να τονίσω πως κάποιοι εικάζουν ότι το σώμα του Sayid να είναι το "παραθυράκι" του Jacob (στο συγκεκριμένο δεν παίρνω θέση, περιμένω να δω..) Αν όντως ισχύει όμως τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Sayid είναι νεκρός καταρχάς. Όμως γεννάται το ερώτημα μήπως ο Jacob είναι αυτός που έμπαινε σε νεκρά σώματα και κατά το παρελθόν(βλ.Cristian);; Και το λέω αυτό γιατί ο μαυροφορεμένος ναι μεν μπήκε στο σώμα του John Locke αλλά υπήρχε και το νεκρό σώμα του Locke μέσα στο μπαούλο..Με λίγα λόγια πήρε απλά τη μορφή του Locke δηλαδή. Μήπως ο Jacob τελικά είναι αυτός που μπορεί να μπαίνει σε νεκρά σώματα ενώ ο μαυροφορεμένος να μπορεί απλά να παίρνει τη μορφή των νεκρών;;; Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, απλά το αναφέρω..
Και κάτι ακόμα που είναι ΜΕΓΑ SPOILER ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.. Υπάρχουν αναφορές πως οι αριθμοί 4, 8, 15 ,16, 23, 42 αντιστοιχούν ο καθένας τους και σε διαφορετικό χαρακτήρα του LOST. Όταν ο Sayid βυθίστηκε στα θαυματουργά νερά του ναού τον είδαμε να συνέρχεται ακριβώς μετά από 15-16 δευτερόλεπτα.. Όμως οι "Άλλοι" αγνόησαν αυτό το γεγονός, συνέχισαν να τον κρατάνε μέσα στο νερό και τον έβγαλαν μετά από 1'08".. ΧΑ! Ξέρουμε πως αν αθροίσουμε τους αριθμούς τότε παίρνουμε ως αποτέλεσμα το 108.. Ένα συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι πως στους υπόλοιπους αριθμούς αντιστοιχούν οι Jack, Sawyer, Jin, Hugo και Locke πιθανότατα ως "υποψήφιοι" για τους Jacob ή μαυροφορεμένο (προσωπική μου εκτίμηση).. Ήδη ο μαυροφορεμένος έχει πάρει το σώμα του Locke και ίσως ο Jacob να πήρε στο τέλος του επεισοδίου τη μορφή του Sayid.. Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους;; Θα καταλήξουν σαν τους προαναφερθέντες ή τα ονόματα που αντιστοιχούν στους αριθμούς αντιπροσωπεύουν κάτι άλλο;; Μήπως στην τελευταία αυτή περίπτωση αντιστοιχεί και στην Kate κάποιος από τους αριθμούς;; Είδωμεν..
Όσο για την Juliet που είπε πεθαμένη στον Miles ότι "δούλεψε" ισχύει κάτι από τα τρία.. Α) φέρεται σαν την Charlotte τη στιγμή που πέθανε η οποία έλεγε κάποιες ασυναρτησίες όπως το ότι δεν την αφήνουν να τρώει σοκολάτα πριν το δείπνο λόγω των μεταφορών της στο χρόνο. Στην περίπτωση της Juliet είπε στον Sawyer να πάνε για καφέ όταν ξανασυναντηθούν.. Ίσως και το "δούλεψε" να εντάσσεται σε αυτές τις ασυναρτησίες.. Β) να έσκασε η βόμβα τελικά (γι αυτό και το "δούλεψε") στέλνοντας το νησί στον πάτο της θάλασσας το οποίο πρέπει να επανήλθε μετά από λίγο στην επιφάνεια ώστε να χτιστεί η καταπακτή και να πέσουν τελικά οι επιβάτες της πτήσης στο νησί και να βρεθούν τελικά οι LOSTIES της Dharma στο 2007.. Γ) λέγοντας "δούλεψε" να εννοεί ότι στο τέλος θα καταφέρουν όλοι τους να φύγουν από το νησί, η πτήση τους θα προσγειωθεί κανονικά και το νησί θα βυθιστεί μια για πάντα..
Το πιθανότερο είναι το γ΄ενδεχόμενο, να μην έγινε η έκρηξη ξαναλέω στο 1977 και να θέλουν να μας μπερδέψουν κι εδώ οι σεναριογράφοι της σειράς, με το "δούλεψε" να αναφέρεται σε κάποιο άλλο πράγμα..
Το άλλο σενάριο που είναι περισσότερο εντυπωσιακό αλλά λίγο υπερβολικό(χα.. η υπερβολή έχει ριζώσει όμως για τα καλά στο LOST) είναι πως η πτήση των πρωταγωνιστών της σειράς που είδαμε σε αυτό το διπλό επεισόδιο να προσγειώνεται στο Λος Άντζελες να είναι η original πτήση και το νησί να βρίσκεται βυθισμένο εξαιτίας κάποιου πειράματος της Dharma χρόνια πριν.. Αυτοί που προστατεύουν το νησί, οι Eloise, Widmore και Jacob ίσως να σχεδίασαν την πτώση της πτήσης 815 της Oceanic ως ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για να αλλάξουν το παρελθόν μέσω των ηρώων της σειράς και να επαναφέρουν το νησί στην επιφάνεια.. Γι αυτό η Eloise μεγαλώνει το γιο της Faraday προτρέποντάς τον να ασχοληθεί μόνο με τις μελέτες στο χωροχρόνο και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, γι αυτό και ο Widmore αρνείται και υποβαθμίζει την αξία του Desmond οδηγώντας τον έμμεσα να συμμετάσχει στο γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα να καταλήξει το νησί, να πατάει το κουμπί και τελικά να πέσει η πτήση 815 στο νησί.. Γι αυτό τέλος και ο Jacob αγγίζει τους περισσότερους επιβάτες της πτήσης.. Όλα αυτά για να αποτραπεί στην τελική η βύθιση του νησιού με τον τρόπο που, αν ισχύει αυτό το σενάριο, θα μάθουμε στα επόμενα επεισόδια..
Οι δικές σας εκτιμήσεις για το επεισόδιο, τα σχόλιά σας, οι παρατηρήσεις σας και οτιδήποτε άλλο θέλετε να συζητήσουμε στο mail μου sotirisalximistis@gmail.com
Υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσα να πω από τώρα αλλά θα τα λέμε σιγά σιγά μετά από κάθε επεισόδιο αναλύοντας τα πάντα.. Την άλλη βδομάδα η ανάλυση του 3ου επεισοδίου του 6ου κύκλου της σειράς με τίτλο "What Kate does" (θυμάστε που υπήρχε επεισόδιο στον 2ο κύκλο με τίτλο "What Kate did" ;;;Το 9ο επεισόδιο ήταν..) θα αναρτηθεί πιθανότατα την Πέμπτη λόγω του εορταστικού τριημέρου των Αποκρεών..
Μέχρι τότε NAMASTE και να απολαύσετε το επόμενο επεισόδιο..
Αλχημιστής