Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ανάλυση του 3ου επεισοδίου της 6ης σαιζόν του LOST ..

Γεια χαρά..

"Tο δράμα του Sawyer και η Claire" θα μπορούσε να ονομαστεί το 3ο επεισόδιο της τελευταίας σαιζόν του LOST και όχι "What Kate does".. Δεν είδαμε σημαντικά πράγματα παρά μόνο την επιστροφή-επανεμφάνιση της Claire στο νησί αλλά και κάποια πραγματάκια από τους "Άλλους" στο ναό.. Όσο για το Los Angeles όπου προσγειώθηκε η πτήση της Oceanic είδαμε την Claire να οδηγείται σε νοσοκομείο για να γεννήσει, με την Kate να της συμπαραστέκεται, όπου γιατρός είναι ο Ethan.. Πιο αναλυτικά είδαμε τα ακόλουθα σε νησί αλλά και σε Los Angeles...



Πρώτα στο νησί:


Ο Sawyer φεύγει από το ναό και ουσιαστικά κανένας δεν τον εμποδίζει πιθανότατα για δύο λόγους: 1ον επειδή δεν θέλει να συμβεί κακό είτε στον ίδιο είτε στον οποιονδήποτε από τους άλλους και 2ον επειδή η απόφασή του βασίζεται στην ελεύθερη βούληση(την οποία μάλλον εκπροσωπεί ο Jacob σε αντίθεση με τον μαυροφορεμένο-smokey monster που εκπροσωπεί τη μοίρα) και ο ίδιος αποφασίζει τι θα κάνει.. Η Kate τον ακολουθεί μέχρι και τα σπίτια της Dharma όπου τον βλέπει στο δωμάτιό του(που έζησε την τριετία 1974-1977 στην Dharma) να βγάζει ένα κουτί από το πάτωμα και να παίρνει ένα δαχτυλίδι από μέσα.. Στη συνέχεια, Sawyer και Kate βρίσκονται στο μώλο από τον οποίο έφευγε το υποβρύχιο της Dharma και των "Άλλων" με το Sawyer να της αποκαλύπτει πως το δαχτυλίδι προοριζόταν για την Juliet θέλοντας να την παντρευτεί και κατόπιν μιας εξομολόγησής του που ξεδιπλώνει το δράμα του πετάει το δαχτυλίδι στη θάλασσα..


Ο Sayid όταν συνέρχεται στο ναό δείχνει ότι δεν θυμάται τίποτα από αυτά που έγιναν παρά μόνο τον πυροβολισμό που τον τραυμάτισε(στο 1977..). Φέρεται εντελώς φυσιολογικά και πιθανότατα δεν πέθανε ποτέ ώστε το σώμα του να αφεθεί στην τύχη του νησιού..


Ο Dogen, όπως μας συστήθηκε σε αυτό το επεισόδιο ο αρχηγός των "Άλλων" στο ναό, που ενώ μπορεί να μιλήσει αγγλικά δε γουστάρει απλά να μιλάει (ωστόσο σε αυτό το επεισόδιο μίλησε ουκ ολίγα, έτσι;; χεχε..), στη συνέχεια εξετάζει τον Sayid και κάνοντάς του διάφορα τρελά, όπως ηλεκτροσόκ, διαπιστώνει πως ο μαυροφορεμένος smokey monster δεν έχει καταλάβει το σώμα του.. Εμείς γνωρίζουμε ότι έχει πάρει τη μορφή του Locke.. Οπότε γνωρίζοντας πως ο Jacob είναι νεκρός και ψάχνει για κάποιο "υποψήφιο" σώμα προσπαθεί να πείσει τον Jack να δώσει στον Sayid το χάπι-δηλητήριο ώστε να πεθάνει.. Αυτά σε περίπτωση που ο Sayid δεν είναι ήδη νεκρός και αυτός που βλέπουμε είναι κάποιος "άλλος"..


Ο διάλογος αργότερα ανάμεσα στον Dogen και τον Jack είναι όλα τα λεφτά όταν του συστήνεται και ύστερα του αναφέρει πως τον έφεραν σε αυτό το νησί όπως όλους τους άλλους συμπληρώνοντας σε ερώτηση του Jack τι ακριβώς εννοεί με το ότι "τον έφεραν στο νησί" πως ο Jack ξέρει πολύ καλά τι εννοεί με αυτό.. Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως ο Dogen τρελαίνεται όταν ο Jack πάει να καταπιεί το χάπι που προοριζόταν για τον Sayid και πιέζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα τον αναγκάζει να το φτύσει πράγμα που σημαίνει(όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει..) πως ο Jack παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία..Τέλος, ο Dogen λέει στο Jack πως το σκοτάδι έχει μπει μέσα στον Sayid και πλησιάζει στην καρδιά του για να την κυριεύσει όπως άλλωστε είχε κάνει και με την αδερφή του(την Claire εννοεί λογικά..) και ο Jack μένει κάγκελο..


Στο Los Angeles:


Η Kate αναγκάζει την Claire να κατέβει από το ταξί αφήνοντας μέσα τις αποσκευές της, στη συνέχεια βγάζει τις χειροπέδες της και ανακαλύπτει από τις αποσκευές της Claire ότι περιμένει παιδί.. Γυρίζει πίσω, τη μαζεύει, πηγαίνουν μαζί στην οικογένεια που θα έδινε τον Aaron η Claire για υιοθεσία αλλά εκεί ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι χώρισε και δεν ενδιαφέρεται πλέον για την υιοθεσία.. Τη στιγμή εκείνη η Claire αισθάνεται πόνους και πηγαίνουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο με την Kate όπου υπεύθυνος γιατρός είναι ο Ethan(εξέταζε την Claire στο νησί αφού πρώτα την είχε απαγάγει από τον καταυλισμό).. Σύμφωνα με αυτό το περιστατικό ενισχύεται περισσότερο το 2ο σενάριο που είχα γράψει τις προάλλες.. Θα αναφέρω τον σύνδεσμο παρακάτω για να το ξαναδιαβάσετε.. Τη στιγμή που έχει έντονους πόνους η Claire αναφέρει πως θέλει να ονομάσει το μωρό της Aaron.. Βέβαιο είναι επίσης πως στο τέλος σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Aaron αλλά θα αναφερθώ στο μέλλον στη σύνδεση του παιδιού με το νησί..


Τέλος η Kate αναφέρει στην Claire πως είναι αθώα, η τελευταία προσφέρει την πιστωτική της κάρτα στην Kate και λέγοντας καλή τύχη η μία στην άλλη τελειώνει η σκηνή..


Το επεισόδιο τελειώνει στο νησί με τον Jin να ξεφεύγει από τους "Άλλους", οι οποίοι συνόδευαν αυτόν και την Kate στην αναζήτηση του Sawyer, με τη βοήθεια της Claire (!!!) που κάνει την επανεμφάνισή της στο νησί μετά από ενάμιση κύκλο περίπου και το παρουσιαστικό της δείχνει πως όλα αυτά τα χρόνια ζούσε σαν τη Γαλλίδα Rousseau στήνοντας παγίδες δεξιά κι αριστερά απομονωμένη από όλους.. Claire??


Η ανάλυση από μένα του πρώτου διπλού επεισοδίου του 6ου κύκλου με τα 2 πιθανά σενάρια και με τη θεωρία των αριθμών βρίσκεται εδώ : http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/lost_07.html


Η συνέχεια την άλλη βδομάδα με το 4ο επεισόδιο της τελευταίας σαιζόν του LOST με τίτλο "The Substitute" που όπως ακούγεται έχει κεντρικό ήρωα το Locke και αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο αποκαλυπτικά επεισόδια της σειράς..


Η ανάλυση του συγκεκριμένου επεισοδίου θα γίνει πιθανότατα την επόμενη Κυριακή..


Μέχρι τότε NAMASTE..


Αλχημιστής