Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ανάλυση του 10ου επεισοδίου της 6ης σαιζόν του LOST ..

Γεια χαρά..

Το 10ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του LOST με τίτλο «The Package» ήταν αφιερωμένο στο ζεύγος Kwon.. Τίποτα το σπουδαίο εκτός από συγκεκριμένες σκηνές στις οποίες θα αναφερθώ περιμένοντας το επόμενο επεισόδιο που έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα του 6ου κύκλου.. Πάμε να δούμε τι ξεχώρισα από το 10ο επεισόδιο αλλά και να βγάλουμε και 2-3 συμπεράσματα..



Στο Los Angeles:


-Είδαμε πως Sun και Jin δεν είναι παντρεμένοι και διατηρούν τη σχέση τους κρυφή από τον πατέρα της Sun.


-Την εμφάνισή του έκανε και ο Mikhail ο οποίος συνεργάζεται με τον Keamy και κάνει το ρόλο του μεταφραστή καθώς ο ίδιος γνωρίζει κορεάτικα..


-Μαθαίνουμε πως ο πατέρας της Sun είχε βάλει τον Keamy να σκοτώσει τον Jin..


Jin οδηγείται αιχμάλωτος στο εστιατόριο που ανήκει στον Keamy(επεισόδιο 6-6ου κύκλου), με τη βοήθεια του Sayid θα καταφέρει να αποδράσει τραυματίζοντας στο μάτι τον Mikhail την ίδια ώρα που και η Sun τραυματίζεται ενώ εξομολογείται στον Jin ότι είναι έγκυος..


Στο νησί:


-Οι άνθρωποι του Widmore παρακολουθούν όλους όσοι έχουν πάει με το μέρος του Locke και όταν ο τελευταίος φεύγει για να βρει την Sun, επιτίθενται στον καταυλισμό αφήνοντας τους ανθρώπους εκεί αναίσθητους και παίρνοντας μαζί τους στο νησί Hydra τον Jin..


Sayid λέει στον Locke πως δε νιώθει τίποτα, κανένα συναίσθημα..


-Ο Jin φυλάσσεται στο δωμάτιο 23(όπου παλιότερα φυλασσόταν ο Karl) και οδηγείται στον Widmore.. Ο τελευταίος του δείχνει τη φωτογραφική μηχανή της Sun, την οποία βρήκε στο αεροπλάνο της Ajira και η οποία περιέχει φωτογραφίες της κόρης του. Ο Jin τη βλέπει για πρώτη φορά.. Ο Widmore επίσης του λέει πως σε περίπτωση που καταφέρει ο μαυροφορεμένος και φύγει από το νησί τότε θα χάσει την κόρη του.. Μήπως επειδή είναι αυτή η υποψήφια με το όνομα Kwon;; Μήπως επίσης αναφέρεται στην εναλλακτική πραγματικότητα του Los Angeles όπου η Sun φαίνεται να χάνει το μωρό της από τον τραυματισμό;; Θα δούμε..


-Ο Locke πηγαίνει με το κανό στο νησί Hydra όπου οι άνθρωποι του Widmore τον υποδέχονται με προειδοποιητικά πυρά, στη συνέχεια συναντάει τον Widmore και οι δυο τους συζητούν γιατί πήρε ο Widmore τον Jin με τους πυλώνες να τους χωρίζουν.. Ο Locke τονίζει πως ένας πόλεμος μόλις ξεκίνησε στο νησί.. Εξαιρετικές οι σκηνές αυτές..


-Επιστρέφοντας στο κυρίως νησί ο Locke εξομολογείται στην Claire πως χρειάζονται την Kate ώστε να φέρει με το μέρος τους τόσο τη Sun όσο και τους Jack και Hugo.. Το όνομά της αποκαλύπτει ότι δεν ήταν γραμμένο στη σπηλιά.. Αφού την χρησιμοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο τότε μετά θα τους είναι άχρηστη και μπορεί η Claire να κάνει ό,τι θέλει.. Μπορεί να τη σκοτώσει δηλαδή.. Whatever happens to Κate, happens..” λέει ο Locke.. Το μέσο που θα φύγει ο μαυροφορεμένος από το νησί μαθαίνουμε πως είναι το αεροπλάνο και πως χρειάζεται τους εναπομείναντες υποψήφιους για να τα καταφέρει..


-Τέλος αποκαλύπτεται το «Πακέτο» που είχε κλειδωμένο μέσα στο υποβρύχιο ο Widmore και δεν είναι άλλο από τον Desmond, όπως είχαμε προβλέψει και εμείς..


Σε τέσσερα πράγματα στεκόμαστε..


1. Σε αυτά που συμβαίνουν στο Los Angeles η μοίρα διορθώνει τα πράγματα που είχαν συμβεί στο νησί(πχ ο Mikhail χάνει το μάτι του, η Sun είναι έγκυος, ο Jack έχει κάνει σκωληκοειδίτιδα και άλλα πολλά που έχουμε δει..) σε περίπτωση που αυτό το timeline λαμβάνει χώρα μετά την βύθιση του νησιού και την μεγάλη απόδραση του μαυροφορεμένου από το νησί.. Σε περίπτωση που πρώτα έχουν συμβεί αυτά στο Los Angeles, χρονικά μιλάω πάντα και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το 2ο σενάριο που έχουμε πει από την ανάλυση του πρώτου διπλού επεισοδίου του 6ου κύκλου, τότε το νησί είναι αυτό που διορθώνει τα πράγματα που είχαν συμβεί πριν επέμβει ο Jacob και αλλάξει το μέλλον των ηρώων..


2. Η Sun και ο Jin δεν είναι παντρεμένοι και διατηρούν τη σχέση τους κρυφή από τον πατέρα της Sun..


3. Το μέσο που θα φύγει ο μαυροφορεμένος από το νησί είναι το αεροπλάνο και πως χρειάζεται τους εναπομείναντες υποψήφιους για να τα καταφέρει..


4. Ο Desmond είναι σημαντικός για το νησί γι αυτό και ο Widmore τον έφερε σε αυτό χωρίς τη θέλησή του.. Αρκετοί λένε πως ίσως είναι υποψήφιος, ένας από τους 6 δηλ και πως στο τέλος θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Jacob.. Προσωπικά διαφωνώ με αυτό το σενάριο.. Πιστεύω ότι οι 6 που ανέφερε η Illana ότι πρέπει να προστατέψει είναι οι Jack, Hugo, Sawyer, Sayid και Sun και Jin αφού η Illana δεν γνωρίζει ποιος από το ζεύγος Kwon ή την κόρη τους είναι υποψήφιος.. Οπότε καταλήγουμε σε 5 υποψήφιους τους οποίους πρέπει να έχει μαζί του ο Locke για να καταφέρει να φύγει από το νησί με το αεροπλάνο.. Πιλότος λογικά θα είναι ο Lypidus.. Αποκλείω λοιπόν την περίπτωση να είναι ο Desmond υποψήφιος καθώς ο μαυροφορεμένος ετοίμαζε την απόδρασή του καιρό από το νησί, γνωρίζοντας ποιοι θα είναι αυτοί που θα γυρίσουν πίσω με την πτήση της Ajira.. Δεν συμπεριλαμβανόταν ο Desmond ο οποίος επέστρεψε στο νησί λόγω του Widmore τον οποίο και απήγαγε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν μετά την επίθεση που έλαβε από τον Ben.. Και βλέπουμε πως Widmore και Locke ετοιμάζονται να κοντραριστούν οπότε αποκλείεται ο Widmore να έφερε τον Desmond αν είναι υποψήφιος ώστε να κάνει το παιχνίδι του Locke.. Τέλος πιστεύω ότι θα δούμε πως ο Desmond λειτουργεί ως σταθερά μεταξύ του νησιού και της πραγματικότητας που βλέπουμε στο Los Angeles και πως το επεισόδιο που θα προβληθεί απόψε στην Αμερική και θα είναι αφιερωμένο σε αυτόν θα έχει πολλές ομοιότητες με το επεισόδιο 5 του 4ου κύκλου με τίτλοThe Constant.. Γι αυτό εξάλλου και η σημαντικότητά του ως προς το νησί.. Ίσως είναι το άτομο κλειδί που έχει οριστεί ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον Jacob να είναι αυτός που θα εμποδίζει τις προσπάθειες του μαυροφορεμένου λειτουργώντας ως «σταθερά» ώστε να συνεχίσει να υπάρχει το νησί, η φυλακή δηλ του μαυροφορεμένου.. Ο ίδιος βέβαια(ο Desmond) δε φαίνεται να γνωρίζει τίποτα για τη σημαντικότητά του και μάλλον έτσι πρέπει να είναι..


Οι προηγούμενες αναλύσεις μου βρίσκονται στα ακόλουθα links:

1o-2o επεισόδιο 6ου κύκλου(επικρατέστερα σενάρια):

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/lost_07.html

3ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/3-6-lost.html

4ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/4-6-lost.html

5ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/5-6-lost.html

6ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/6-6-lost.html

7ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/7-6-lost.html

8ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/8-6-lost.html

9ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/9-6-lost.html


Το επόμενο επεισόδιο που θα προβληθεί σήμερα το βράδυ στην Αμερική από το κανάλι ABC θα έχει τίτλο Happily Ever After και θα έχει κεντρικό ήρωα τον Desmond..


Το επίσημο Promo από το κανάλι (το οποίο τα σπάει, αξίζει να το δείτε αφού συνοδεύεται από ήχο γκάιντας) είναι το ακόλουθο:

http://www.youtube.com/watch?v=HcCWECl-nus&feature=player_embedded


Απολαύστε το επεισόδιο τις επόμενες ημέρες και περιμένετε την ανάλυσή του στο blog μου την επόμενη Δευτέρα αλλά στείλτε κι εσείς τις ερωτήσεις σας, τις θεωρίες σας ή τις παρατηρήσεις σας στο mail μου: sotirisalximistis@gmail.com


Μέχρι την άλλη Δευτέρα NAMASTE..



Αλχημιστής