Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ανάλυση του 8ου επεισοδίου της 6ης σαιζόν του LOST ..

Γεια χαρά..

Το 8ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του LOST με τίτλο «Recon» ήταν αφιερωμένο στον Sawyer..Προσωπικά δεν με ενθουσίασε και θα περίμενα κάτι καλύτερο τουλάχιστον σε όσα συνέβησαν στο Los Angeles.. Πάμε να δούμε τι έγινε πρώτα στο Los Angeles και κατόπιν στο νησί..




Στο Los Angeles:


Ο Sawyer ή καλύτερα ο James Ford είναι μπάτσος.. Το ψευδώνυμό του(Sawyer) δεν χρησιμοποιείται αλλά η ιστορία που τον συντάραξε όταν ήταν μικρός και η οποία σχετίζεται με την εξαπάτηση της μητέρας του από τον Anthony Cooper αλλά και το θάνατο των δύο του γονέων εξακολουθεί να ισχύει..


Συνεργάτης του James είναι ο Miles ο οποίος του κανονίζει ραντεβού με μία φίλη του που είναι αρχαιολόγος και δεν είναι άλλη από την Charlotte! (Επίσης μαθαίνουμε ότι ο πατέρας του Miles ζει..) Μέχρι ένα σημείο το ραντεβού τους πηγαίνει καλά, όμως η Charlotte κατά λάθος ανακαλύπτει ένα άλμπουμ με προσωπικές φωτογραφίες του James πράγμα που εξοργίζει τον τελευταίο με αποτέλεσμα να την πετάξει έξω από το σπίτι.. Την επόμενη ημέρα όμως μετανιώνει, πηγαίνει να τη βρει αλλά είναι σειρά της να του κλείσει την πόρτα στα μούτρα.. Λίγο πριν στο αστυνομικό τμήμα όπου δουλεύει ο James εμφανίστηκε ο Liam ζητώντας να μάθει τι έγινε με τον αδερφό του, Charlie , ενώ ο Miles κράζει τον James που του είπε ψέματα ότι πήγε στο Palm Springs ενώ είχε ταξιδέψει εντέλει ως την Αυστραλία..


Στο τέλος ο James εξιστορεί την ιστορία του Anthony Cooper στο Miles μέσα σε ένα αυτοκίνητο και το λόγο που πήγε στην Αυστραλία κι εκείνη την ώρα πέφτει πάνω τους ένα μπλε όχημα.. Η οδηγός του αρχίζει να τρέχει να ξεφύγει, ο James την ακολουθεί και το τέλος τη συλλαμβάνει ανακαλύπτοντας πως είναι η Kate!


Στο νησί:


Ο Sawyer βρίσκεται στη σκηνή της Claire μαζί με τον Jin ενώ στο σημείο αυτό βλέπουμε να έρχονται και οι υπόλοιποι από το ναό καθοδηγούμενοι από τον Locke.. Ο Locke ζητά από τον Sawyer να πάει μέχρι το νησί Ύδρα και να κάνει αναγνώριση (Recon δηλαδή) στους εναπομείναντες επιβάτες της πτήσης Ajira και να τους πάρει υποτίθεται με το μέρος του αφού του αποκαλύπτει πρώτα πως είναι ο καπνός..


Ο Sawyer φτάνοντας στο νησί περιπλανιέται στα κλουβιά που φυλασσόταν ο ίδιος καθώς και η Kate στον 3ο κύκλο ενώ ανακαλύπτει και το φόρεμα της Kate, το οποίο της είχε δώσει ο Tom για να φορέσει.. Ό,τι να ‘ναι αυτή η σκηνή.. Που βρέθηκε εκεί το φόρεμα, μόνο οι παραγωγοί ξέρουν και σιγά τη συγκίνηση και τα συναισθήματα που νιώσαμε όλοι όταν αντικρίσαμε αυτό το θέαμα.. Αντιθέτως η απόλυτη ξενέρα.. Τέλος πάντων ας συνεχίσω..


Ο Sawyer βλέπει σε ένα σωρό μαζεμένα τα πτώματα των επιβατών της πτήσης ενώ μία τύπισσα, ονόματι Zoe, του λέει πως μόνο αυτή απέμεινε αλλά λίγο πιο μετά καταλαβαίνει πως αυτή του λέει ψέματα και τον πηγαίνει στο υποβρύχιο όπου βρίσκεται ο Widmore..(Στο χώρο πάντως που έχει αράξει το υποβρύχιο στήνουν ηχητικούς φράχτες, λογικά για να αποτρέψουν την είσοδο του καπνού..) Εκεί ο Sawyer κάνει μια συμφωνία με τον Widmore λέγοντας πως θα στήσει παγίδα στον Locke με αντάλλαγμα να φύγουν όλοι σώοι από το νησί.. Κατά την είσοδό του στο υποβρύχιο ο Sawyer αντικρίζει μία κλειδαμπαρωμένη πόρτα που δεν μαθαίνουμε τι περιέχει και ποιος μπορεί να είναι μέσα..


Στο μεταξύ στο κυρίως νησί η Claire επιτίθεται στην Kate με αποτέλεσμα να φάει ένα απίστευτο χαστούκι από τον Locke, ο Sayid είναι τραλαλά και τραλαλό ενώ ο Locke εκμυστηρεύεται στην Kate πως η μητέρα του ήταν τρελή και πως τα προβλήματα της παιδικής του ηλικίας ακόμα τον βασανίζουν.. Η Claire τελικά ζητάει συγγνώμη από την Kate και παρατηρούμε πως ίσως ο καπνός να μην την έχει επηρεάσει τόσο πολύ όσο τον Sayid ο οποίος μην ξεχνάμε είχε ζωντανέψει από τα μολυσμένα νερά του ναού..


Τέλος ο Sawyer επιστρέφει λέγοντας στο Locke για την ψεύτικη συμφωνία που έκλεισε με τον Widmore και πως μαζί ενωμένοι θα τον παγιδέψουν ενώ στην τελευταία σκηνή τονίζει στην Kate πως οι δυο τους θα την κάνουν από το νησί με το υποβρύχιο.. Ξανά ό,τι να ‘ναι..


Ερωτήματα:


1) Ποιος σκότωσε τους εναπομείναντες επιβάτες της Ajira;;


Ή ο καπνός ή ο Widmore.. Το πιθανότερο για μένα είναι να το έχει κάνει ο Widmore.. Πιστεύω πως ο καπνός δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο άλλο νησί, να περάσει δηλ πάνω από τη θάλασσα, αλλιώς θα έφευγε χωρίς τη βοήθεια κανενός..


2) Ποιος ή τι βρισκόταν μέσα στην κλειδωμένη πόρτα στο υποβρύχιο;;


Πιστεύω πως είναι σημαντικό ερώτημα που θα απαντηθεί στο 10ο επεισόδιο του κύκλου(The Package).. Πολλοί κάνουν λόγο για τον Desmond, τον Walt, τον Aaron ή την Eloise.. Απλά επειδή γνωρίζω πως το 11ο επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο στον Desmond κλείνω περισσότερο προς αυτή την άποψη γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να εμφανιστεί στο νησί πάλι.. Διαφορετικά ενδέχεται να είναι κάποιο αντικείμενο που θα βοηθήσει τον Widmore να επιβληθεί στο νησί και τις δυνάμεις του..


3) Γιατί η μητέρα του μαυροφορεμένου ήταν τρελή και τι συμπεράσματα βγάζουμε;;


Το ότι εκμυστηρεύτηκε το συγκεκριμένο στην Kate σχετίζεται άμεσα με την προσπάθεια χειραγώγησής της.. Είτε αναφέρεται στη μητέρα του ως μαυροφορεμένος είτε αναφέρεται στη μητέρα του ως John Locke.. Λέγοντάς της πράγματα για τον ίδιο θέλει να πάρει την Kate με το μέρος του δείχνοντάς της πόσο ενδιαφέρεται για την ίδια, για την Claire και για τον Aaron.. Τώρα δεν μπορώ να γνωρίζω την απάντηση στο ερώτημα που έχει τεθεί, λογικά θα το δούμε αυτό στη συνέχεια.. Απλά με κάποιο τρόπο εκτιμώ ότι ο Aaron θα παίξει το ρόλο του καθώς μην ξεχνάμε ότι γεννήθηκε πάνω στο νησί και ίσως να έχει κάποιες ικανότητες που βοηθήσουν στη μάχη μεταξύ του μαυροφορεμένου και του Jacob..


Οι προηγούμενες αναλύσεις μου βρίσκονται στα ακόλουθα links:


1o-2o επεισόδιο 6ου κύκλου(επικρατέστερα σενάρια):

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/lost_07.html

3ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/3-6-lost.html

4ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/4-6-lost.html

5ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/5-6-lost.html

6ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/6-6-lost.html

7ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/7-6-lost.html


Το επόμενο επεισόδιο που θα προβληθεί αύριο το βράδυ στην Αμερική από το κανάλι
ABC θα έχει τίτλο Ab Aeterno και θα έχει κεντρικό ήρωα τον Richard.. Επιτέλους ! !


Τα επίσημα Promos από το κανάλι είναι τα ακόλουθα:

http://www.youtube.com/watch?v=obDgPVyMToI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EBIF82eLZcM&feature=player_embedded


Απολαύστε το επεισόδιο τις επόμενες ημέρες και περιμένετε την ανάλυσή του στο blog μου την επόμενη Κυριακή αλλά στείλτε κι εσείς τις ερωτήσεις σας, τις θεωρίες σας ή τις παρατηρήσεις σας στο mail μου: sotirisalximistis@gmail.com


Μέχρι την άλλη Κυριακή NAMASTE..



Αλχημιστής