Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ανάλυση του 12ου επεισοδίου της 6ης σαιζόν του LOST..

Γεια χαρά..

Το 12ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του LOST με τίτλο «Everybody Loves Hugo» ήταν αφιερωμένο στον συμπαθέστατο Hugo Reyes.. Ήταν επίσης ένα από τα καλύτερα επεισόδια του 6ου κύκλου που έχουμε δει μέχρι στιγμής με αρκετές σκηνές που σε άφηναν πραγματικά με το στόμα ανοιχτό .. Πάμε να δούμε αυτές τις σκηνές, γενικά τι ξεχώρισα από το 12ο επεισόδιο αλλά και να βγάλουμε και τα ανάλογα συμπεράσματα..



Στο νησί:


Ο Hugo κάθεται πάνω από τον τάφο της Libby και η Ilana του λέει πως πρέπει να πάνε στο Black Rock να πάρουν δυναμίτη για να ανατινάξουν το αεροπλάνο ώστε να μην μπορέσει να φύγει ο μαυροφορεμένος. Μετά ο Michael(είμαστε σίγουροι πλέον πως έχει πεθάνει) εμφανίζεται στο Hugo για να τον σταματήσει από αυτό που σκέφτεται να κάνει καθώς αρκετός κόσμος θα πεθάνει..


Πιο δίπλα στον καταυλισμό η Ilana εξηγώντας στους υπολοίπους τι πρέπει να κάνουν ανατινάσσεται εξαιτίας των δυναμιτών που είχε στην τσάντα της σε μία σκηνή ανάλογη με το θάνατο του Dr. Artz. Τώρα γιατί αποφάσισαν οι παραγωγοί να τη βγάλουν από τη μέση μόνο αυτοί ξέρουν την ώρα που συνεχώς μας τόνιζαν το μεγάλο ρόλο της για την προστασία των υποψηφίων.


Οι υπόλοιποι μετά από την επιμονή του Richard αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποστολή τους πηγαίνοντας στο Black Rock αλλά ο Hurley φτάνει πρώτος και ανατινάσσει το πλοίο πριν προλάβουν οι άλλοι να πάρουν το δυναμίτη..Η ομάδα χωρίζεται σε δύο υποομάδες με τους Richard, Miles και Ben να πηγαίνουν να καταστρέψουν το αεροπλάνο της Ajira και τους Hugo, Jack, Sun και Lypidus να πηγαίνουν να μιλήσουν στο Locke.


Στο μεταξύ στον καταυλισμό του Locke ο Sayid έχει δέσει τον Desmond σε ένα δέντρο περιμένοντας τον Locke να του μιλήσει.. Ο Locke αφού του κάνει κάποιες ερωτήσεις, τον λύνει και πηγαίνουν μαζί προς ένα πηγάδι. Στο δρόμο εμφανίζεται το παιδάκι που είχαμε δει και στο 4ο επεισόδιο του κύκλου και πιθανότατα είναι ο μικρός Jacob και χαμογελάει ειρωνικά στο Locke..


Locke και Desmond φτάνουν στο πηγάδι κι εκεί αφού ο Locke του μιλάει για το πηγάδι και την ιστορία του αντιλαμβάνεται πως ο Desmond δεν έχει ίχνος φόβου προς το πρόσωπό του.. Ο Locke αγριεμένος πετάει τον Desmond στο πηγάδι και επιστρέφει στον καταυλισμό του..


Hugo, Jack, Sun και Lypidus πηγαίνουν προς τον καταυλισμό του Locke και στο ενδιάμεσο λύνεται μια μεγάλη απορία της σειράς.. Τι είναι οι ψίθυροι που ακούγονται στο δάσος.. Ο Michael είναι αυτός που αποκαλύπτει στο Hugo πως οι ψίθυροι είναι οι ψυχές των πεθαμένων που έχουν παγιδευτεί στο νησί και δεν μπορούν να φύγουν..


Τέλος η ομάδα φτάνει στον καταυλισμό του Locke και όλα τα λεφτά είναι η στιγμή που αντικρίζει ο Jack το Locke μετά το θάνατό του.. Ο Locke τον χαιρετά, του χαμογελάει και ο Jack με τον τρόμο χαραγμένο στο πρόσωπό του μένει κόκκαλο..



Στο Los Angeles:


Ο Hugo βραβεύεται από το μουσείο φυσικής ιστορίας του οποίου διευθυντής είναι ο Dr.Chang γνωστός από τη Dharma ενώ η μητέρα του Hugo του λέει πως του έχει κλείσει ραντεβού την επόμενη μέρα σε ένα εστιατόριο με κάποια Rosalita..


Στο εστιατόριο εμφανίζεται η Libby όμως και φωνάζει τον Hugo με το όνομά του λέγοντάς του ότι από κάπου τον ξέρει. Πριν προλάβουν να μιλήσουν ο ψυχίατρος της Libby τη βάζει στο πούλμαν και φεύγουν για τη κλινική.


Ο Hugo σκέφτεται το γεγονός τρώγοντας κομμάτια κοτόπουλου σε ένα από τα μαγαζιά που διαθέτει κι εκείνη την ώρα εμφανίζεται ο Desmond(ο οποίος έχει παραγγείλει με αριθμό παραγγελίας 42!) και αφού του θυμίζει πως ήταν μαζί στην πτήση της Oceanic τον προτρέπει να βρει τη Libby..


Ο Hugo την επισκέπτεται στο ψυχιατρείο και αφού η Libby του λέει πως τον έχει συνδυάσει με την πτώση ενός αεροπλάνου και με ένα νησί κανονίζουν να πάνε για πικ-νικ. Η Libby τότε τον φιλάει και όλες οι στιγμές που ο Hugo είχε ζήσει με τη Libby εμφανίζονται μες στο μυαλό του..


Ο Desmond παρακολουθεί τη σκηνή και φεύγει ικανοποιημένος από το σημείο. Στη συνέχεια πηγαίνει στο σχολείο όπου εργάζεται ο Locke και τον παρακολουθεί να βγάνει με το αναπηρικό του καροτσάκι από το σχολείο.. Στο μεταξύ ο Ben πλησιάζει στο αυτοκίνητο του Desmond και τον ρωτάει γιατί παρατηρεί το σχολείο με τον τελευταίο να απαντάει πως ψάχνει σχολείο για το γιο του, Charlie !!


Τελευταία σκηνή και ο Desmond γκαζώνει το αυτοκίνητο και πέφτει πάνω στο Locke και τον τραυματίζει σοβαρά.. Σοκαριστική σκηνή και από αυτές που με άφησαν με το στόμα ανοιχτό..



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:


΄Οσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα θυμηθούν οι πρωταγωνιστές τα γεγονότα του νησιού έχουμε καταλάβει πως είναι η αγάπη και τα περισσότερα τα είπαμε στην ανάλυση του προηγούμενου επεισοδίου που ήταν αφιερωμένο στον Desmond. Έτσι κι εδώ δηλαδή ο Hugo μόλις η Libby τον φίλησε στο στόμα άρχισε να θυμάται τι είχε συμβεί μεταξύ τους στο νησί.. Έτσι θα γίνει και με τους υπόλοιπους..


Όχι όμως και με το Locke που ο Desmond εφάρμοσε μία πιο δραστική τακτική για να τον κάνει να θυμηθεί το πέρασμά του από το νησί.. Τον τραυμάτισε σοβαρά πέφτοντας πάνω του με το αυτοκίνητό του και αναμένουμε πως αυτό θα επιδράσει στο Locke.. Μπορεί στο νοσοκομείο που θα οδηγηθεί να αντικρίσει τον Jack και να αρχίσουν και οι δύο να θυμούνται πράγματα.. Προσωπικά δεν πιστεύω πως η εναλλακτική πραγματικότητα του Los Angeles λαμβάνει χώρα παράλληλα με τα γεγονότα στο νησί, οπότε δεν θεωρώ την πράξη αυτή του Desmond ως αντίποινα προς τον Locke που τον έριξε στο πηγάδι στο νησί.. Όμως γεννάται ένα άλλο ερώτημα καθοριστικό: Μήπως ο μαυροφορεμένος έχει καταφέρει τελικά να φύγει από το νησί και διατηρεί στο Los Angeles το σώμα του Locke;; Μήπως αυτό το γνωρίζει ο Desmond και για αυτό έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητο.. Κάτι από τα δύο συμβαίνει και θα το δούμε πιθανότατα στο αποψινό επεισόδιο..


Ο Desmond έχει καταλάβει τι παίζει γενικώς.. Οι πράξεις του τόσο στο νησί όσο και στο Los Angeles είναι πέρα για πέρα λογικές και είναι το πρόσωπο που αναμένουμε να αποτρέψει την εναλλακτική πραγματικότητα του Los Angeles.. Στο νησί γνωρίζει σίγουρα πως ο Locke είναι πλέον ο μαυροφορεμένος αλλά δεν φοβάται.. Ξέρει τι θα κάνει, ξέρει τα βήματά του ό,τι κι αν συμβεί.. Μήπως ξέρει κι ότι δεν μπορεί να πεθάνει;; Λέτε να ισχύει;; Θα δούμε..


Ο Locke πάντως ρίχνει τον Desmond στο πηγάδι γιατί τον θεωρεί απειλή για το σχέδιό του αν λάβει υπόψιν του πως ο Widmore τον κουβάλησε μαζί του.. Δεν τον σκοτώνει αλλά θέλει να μην μπει εμπόδιο στο δρόμο του για να έχει το κεφάλι του ήσυχο..


Εμφανίστηκε πάλι το παιδάκι μέσα στο δάσος στον Locke( και τον Desmond) και αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα ειρωνικό μαζί του.. Πιστεύω για το γεγονός ότι ο Desmond και ο Widmore βρίσκονται στο νησί και θα προσπαθήσουν να τον αποτρέψουν να φύγει.. Επίσης η ταυτότητα του παιδιού ακόμα διατηρείται μυστική για εμάς αλλά όπως είχαμε ξαναπεί μάλλον είναι ο μικρός Jacob.. Μάλλον…


Το γεγονός ότι πέθανε η «σημαντική» και «εκπαιδευμένη» για την προστασία των υποψηφίων Ilana θα το αφήσω ασχολίαστο.. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την ξεφορτώθηκαν τόσο νωρίς οι σεναριογράφοι εκτός αν έγινε κάτι άλλο που δεν μπορούμε να φανταστούμε.. Όλα να τα περιμένουμε από το LOST..


Κάτι που ξέχασα να αναφέρω.. Μόλις ανατινάχθηκε η Ilana ο Hugo βρήκε στα πράγματά της το σακουλάκι με τη στάχτη του Jacob.. Για να μας το ξαναδείχνουν η στάχτη αυτή κάποιο ρόλο θα παίξει στη συνέχεια.. Ας το έχουμε υπόψιν μας..


Πάντως ξεκίνησαν οι θάνατοι και πιστεύω πως ένας-ένας θα την κάνει.. Ελάχιστοι θα μείνουν στο τέλος.. Να είστε προετοιμασμένοι για όλα..


Οι ψίθυροι είχαμε καταλάβει πάνω-κάτω τι είναι.. Το ξεκαθαρίσαμε πλήρως σε αυτό το επεισόδιο με τον Michael να λέει στον Hugo πως είναι οι ψυχές που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί και δεν μπορούν να φύγουν.. Μόλις ακούγονταν οι ψίθυροι όλο και κάποιος νεκρός εμφανιζόταν σε περασμένα επεισόδια έτσι και σε αυτό που εμφανίστηκε ο Michael στον Hugo..


Και κάτι τελευταίο που με έχει βάλει σε υποψίες.. Πολύ κακός δεν παρουσιάζεται τώρα τελευταία ο Locke-μαυροφορεμένος-καπνός;;; Θεωρώ ότι είναι κόλπο των παραγωγών για να μας τα φέρουν τούμπα στα τελευταία επεισόδια.. Από την αρχή του θέματος έλεγα πως ο μαυροφορεμένος είναι ο καλός της υπόθεσης αλλά στο επεισόδιο “Ab Aeterno” έγειρα προς την αντίθετη πλευρά.. Λάθος μου θεωρώ τώρα που φτάνουμε στο τέλος οπότε λέω να εμμείνω στην αρχική μου άποψη για τον τύπο.. Και θα με θυμηθείτε..



Οι προηγούμενες αναλύσεις μου βρίσκονται στα ακόλουθα links:

1o-2o επεισόδιο 6ου κύκλου(επικρατέστερα σενάρια):

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/lost_07.html

3ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/3-6-lost.html

4ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/02/4-6-lost.html

5ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/5-6-lost.html

6ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/6-6-lost.html

7ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/7-6-lost.html

8ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/8-6-lost.html

9ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/03/9-6-lost.html

10ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/04/10-6-lost.html

11ο επεισόδιο 6ου κύκλου:

http://alximistis-bet.blogspot.com/2010/04/11-6-lost.html


Το επόμενο επεισόδιο που θα προβληθεί σήμερα το βράδυ στην Αμερική από το κανάλι ABC θα έχει τίτλο The Last Recruit.


Το επίσημο Promo από το κανάλι είναι το ακόλουθο:

http://www.youtube.com/watch?v=3y4MP04mjY0&feature=player_embedded


Απολαύστε το επεισόδιο τις επόμενες ημέρες και περιμένετε την ανάλυσή του στο blog μου την επόμενη Τρίτη αλλά στείλτε κι εσείς τις ερωτήσεις σας, τις θεωρίες σας ή τις παρατηρήσεις σας στο mail μου: sotirisalximistis@gmail.com


Μέχρι την άλλη Τρίτη NAMASTE..



Αλχημιστής